torstai 17. marraskuuta 2011

Verkko-opetuksen suunnittelun kurssilla



"Muutamia kuukausia, niin tulppaanit taas kukkivat."



Tänään on torstai 17.11.2011. Maa on edelleen lumeton täällä Kuopiossa, eikä ensilumikaan ole vielä satanut. Viime vuonna tähän aikaan oli jo lunta ja pakkasiakin. Kuopion tori sai eilen jo joulukuusen, varsinaisia jouluavajaisia vietetään ensi lauantaina.


Olemme täällä verkko-opetuksen jatkokurssilla Mölymäellä Amiskalla, niin kuin perinteisesti paikkaa sanotaan. Tänään olemme opiskelleet netin kuvapalvelimia Flikr ja Picasa. Picasa liittyy Googlen tuoteperheeseen. Siellä oli minulla käytössä jo aiemmin kuva-albumi. Katsottiin vähän myös äänitystyökaluja kuten voxopopia.Siirryimme nyt katselemaan blogia, niiden käyttömahdollisuukia ja -oikeuksia. Entuudestaan olen kirjoitellut satunnaisesti pariin tai kolmeen blogiin. Blogikin on myös yhteiskirjoittamisen väline, useat ihmiset voivat tehdä kirjoituksia samaan blogiin. Toisaalta blogia voidaan käyttää siten, että yksi on pääkirjoittaja ja kuut kommentoivat tekstiä. Osa blogin käyttäjistä voivat olla pelkästään lukiojoita. Tällaisia blogeja käytetään muun muassa markkinoinnissa ja politiikassa.

Hyvä blogin käyttöesimerkki oli sen käyttö oppimispäiväkirjana työssäoppimisjaksolla. Blogi oli suojattu ulkopuoliselta käytöltä. Kaikki opiskelijat ja opettaja näkivät toistensa tuotokset. Tekstien lisäksi työtehtäviä oli havainnollistettu blogiin liitetyillä kuvilla. Opiskelijoiden mielestä verkkoon tehty blogikirjoittelu oli mielekkäämpää kuin perinteisen oppimispäiväkirjan kirjoittelu.

Ei kommentteja: