torstai 6. syyskuuta 2007

Koulutuspäivän jälkeen

Hyvä koulutuspäiväkirja!

Kirjoitin Sinuun ensimmäistä kertaa kotoa. Eilen olin pedagogisten tukihenkilöiden koulutuksessa. Perinteisen koulutuksen avauksen TVT-pegagogiikan lisäksi mukaan tarttui hyvää materiaalia. Pedagogisen tukihenkilön osaamista kuvaava OPE.fi - tasokaavio helpottaa selvästi työtäni määrittäessäni yhdessä opettajien kanssa heidän omaa OPe.fi-tasoa tämän syksyn aikana. TVT-tekniikkaa hyödyntävän opetuksen tuotantomalli sopii hyvin tarkistuslistaksi verkkokurssia rakennettaessa. Sitä voin hyödyntää myös tehdessäni projektityönäni yleisohjetta verkkokurssin rakentamiseen.

Sosiaalisen ja avoimen webin mahdollisuuksiin myös tutustuttiin. Onko se sitten liian avointa? Esimerkiksi tällaisen blogin opetuskäyttö. Ainakin sitä voi näin itse testata tällä kurssilla. Sosiaalisilla kirjainmerkeillä (del.icio.us) voi kasata materiaalia yhteen. Yleisiä listoja on paljon olemassa, mutta henkilökohtaiseen ja muuhun täsmäkäyttöön ne voisivat olla ihan hyödyllisiä.

1 kommentti:

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Oikein mallipohdintaa, Martti! Meille on tosi arvokasta kuulla, että mistä oikeasti voisi olla hyötyä opetuksen arjessa - tosin yksilöllistähän se aina on, että mitkä työkalut viehättävät ja ylipäätään sopivat opettajan omaan opetusfilosofiaan.