perjantai 21. syyskuuta 2007

MindMeister - käsitekartta

Pohdiskelin viime tekstissäni käsitteellistä opetusta. Ihan hyvä työkalu käsitteen opettamiseen on MindMeister-ohjelma. Tällä ohjelmalla voidaan laatia hyviä ja minipuolisia käsitekarttoja.



Ohjelmaan rekisteröityminen oli tavanomainen. Hankaluus tuli siinä, että en käynyt kuittaamassa sähköpostiini tullutta varmistusta. Muutaman yrityksen jälkeen kävin sen tekemässä ja pääsin sisään. Esimerkkikäsitekartan pohjalta pääsi hyvin alkuun. Ohjelma muistuttaa hyvin käsin tehtyä käsitekartan laatimista.


Opettaja voi sovelluksen avulla suunnitella laajoja kokonaisuuksia ja myöskin pieniä käsitteitä suunnittelu-, opetus- ja ohjautyössään. Opiskelijat voivat myös käyttää sitä oppimisen tukena. Opettaja voi teetättää joistakin kurssin osioista käsitekartan tai kysellä ennakkokäsityksiä asiasta.

Esim. Luokkaopetuksessa filosofian ykköskurssin ensimmäisellä tunnilla käsitettä FILOSOFIA, opettajan kokoama yhteenveto voisi olla tällainen:


http://www.peda.net/img/portal/1015726/FILOSOFIA.jpg




1 kommentti:

Veikko Vilmi kirjoitti...

Tarkastelin mielenkiinnolla tässä esitettyä filosofian kuvausta ja käsitekarttaa. Erityisen kiinnostavaksi koin aiheen, sillä aivan äskettäin jouduin perehtymään eräiden filosofien ajatuksiin ja mitä heidän ajattelunsa merkitsisivät tämän ajan yhteiskunnassa.

Terveisin Veikko